Alter Bridge: koncertfelvételt ad ki a júniusban érkező zenekar

2014. május 26. 18:55

Új koncertfelvétellel és egy monumentális, 27 lemezből álló kiadvánnyal ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját az Alter Bridge. A születésnapi csomag többek között a Fortress című legutóbbi nagylemezt is tartalmazza, melyet a hazai rajongók június 11-én élőben is meghallgathatnak a Petőfi Csarnokban. A budapesti koncerten egy kirobbanó lendülettel bíró angol csapat, a The Treatment is játszik.

Új koncertfelvételt ad ki az Alter Bridge: a Live In Milan című anyag CD-n, DVD-n és Blu-ray lemezen jelenik meg június elején, és a 2013 őszén lezajlott turné milánói állomásának eseményeit örökíti meg. A csapat több mint 10.000 rajongó előtt játszott ezen az estén, és a koncertet összesen 18 kamerával rögzítették Daniel E. Catullo III rendezésében, aki már régóta dolgozik Myles Kennedy-ékkel. A felvételen összesen 18 dal hallható, mind a négy albumról válogatva. Az új kiadványhoz készült kedvcsináló videó itt látható: http://youtu.be/QzEGbuwLnDY

Az Alter Bridge 2004-ben jött létre, méghozzá az Egyesült Államokban rendkívüli népszerűségnek örvendő Creed zenészeiből, akikhez az a Myles Kennedy csatlakozott énekesként, aki tavaly Slash oldalán nyűgözte le a magyar közönséget kifogástalan énekhangjával. Myles és a zenekar gitárosa, Mark Tremonti remek dalszerző párosnak bizonyult, így a hard rock / metal zenekar népszerűsége is egyre nagyobb magasságokba emelkedik.

A csapat tehát 10 éves idén, és az évforduló alkalmából egy monumentális box set kiadványt is kiadtak: a limitált, 3000-es példányszámban megjelent Alter Bridge X 27 lemezből, egy exkluzív képekkel illusztrált könyvből, egy dedikált poszterből és további ajándékokból áll. A csomag a négy nagylemez, valamint számos interjú és egyéb dokumentációs felvétel mellett a Live From Amsterdam és a Live from Wembley című korábbi koncertfelvételek DVD, Blu-ray és bakelit változatát is tartalmazza, sőt: az utóbbiról egy 3D-s verzió is található a lemezek között. A díszdoboz megrendelhető a http://www.alterbridgeboxset.com/ oldalon.

A zenekar aktuális turnéja során Budapestre is ellátogat: június 11-én játszanak a Petőfi Csarnokban. A koncerten előzenekarként egy fiatal Cambridge-i ötösfogat, a The Treatment is látható majd. A zenekar a hagyományos, a korai Def Leppardra, az AC/DC-re vagy éppen a Guns n' Roses-ra jellemző műfaji megoldásokat ötvözi nyers és fiatalos energiákkal, és mindezt a '70-es évek punkzenéjének rock and roll hangulatával teszi egyedivé.

Debütáló albumukat az Iron Maiden basszeros Steve Harris stúdiójában rögzítették 2011-ben. A Drink, F**k, Fight és a The Doctor című maxikkal megtámogatott This Might Hurt című lemez az első perctől fogva remek kritikákat kapott. Aktuális, idén megjelent albumuk címe Running With The Dogs. A banda az elmúlt években a Thin Lizzy, a Kiss, a Mötley Crüe, a Black Stone Cherry, a Motorhead, Alice Cooper és a Steel Panther társaságában is játszhatott, és szerepelt a Download és a Graspop fesztiválokon is. Nothing To Lose But Our Minds című videójuk itt látható: http://youtu.be/CavppF7iRFQ

A Concerto Music bemutatja: Fortress 2014 Summer Euro Tour
2014. június 11., szerda 19 óra
Budapest, Petőfi Csarnok
Alter Bridge, The Treatment koncertek
Belépő: 9900 Ft
Jegyek kaphatók a Tickeportal és a Ticket Expressz hálózatában,a CD Pince, Hammer Zenebarlang, Headbanger üzletekben, valamint a www.concerto.hu oldalon.

Kapcsolódó weboldalak:
http://www.concerto.hu
http://www.alterbridge.com/

https://www.facebook.com/concertoconcerts
 

© Minden jog fenntartva!
2024 - HANOSZ / BUDAPEST MUSIC EXPO

Partnerek